פרויקטים ותיק עבודות |

בית במושב אביגדור

 

פרויקט: בית פרטי  190 מ"ר 
מיקום: מושב אביגדור
נקודת המוצא לעיצוב: ריחוף ואווירה

משימתי החשובה ביותר בבואי לעצב בית מחדש הוא להעניק ללקוח חלל חדש שייפתח בפניו אפשרויות חדשות של נוחות, חיסכון באיחסון ותחושת יופי חדשה ומרעננת.
בבית המשפחתי בבית אביגדור מתגוררים חמש נפשות ( מתוכם שלושה ילדים בוגרים). נטלתי על עצמי לרצות את צרכיו של כל אחד מהם, משימה בלתי אפשרית  -  כמעט.
יצאתי למשימה בראש פתוח.  לאחר שיחת 'חקירה' עם כל אחד מבני הבית, ביקור במקום באור יום ובלילה, התחלתי בגיבוש תפיסה כוללת לעיצוב: חלל פתוח בעל תחושת אווריריות ויחד עם זאת, מציאת פתרון הולם לחיים המתנהלים בבית, בין השאר, בעיות האיחסון הרבות של המשפחה. החלטתי על שימוש במגוון חומרים מצומצם היוצר יחסי גומלין של חום וקור.
התוצאה: קווים נקיים עכשוויים, פרקטיות ואי העמסה בפרטים והחלטה עקרונית שלא לערבב סגנונות.
כל האלמנטים המוצבים בחלל – ארונות, מתקן טלוויזיה, תקרות, שידות, מוגבהים או מונמכים (תקרות) ומעניקים תחושת ריחוף ופונקציונאליות. עיצוב האלמנטים הוא פרי ידי ומותאם לתפיסת העיצוב הכללית וכמובן לשימוש הייחודי שלהם בבית.
החומרים שנעשה בהם שימוש: עץ (רצפת deck, עץ יפאה דקורטיבי בסגנון עיטורי), אבן, זכוכית - משולבים יחד במשחק תאורה רכה בעוצמות שונות בתכנון מעגלי (צורת לב).
בסלון הוצב מתקן טלוויזיה רב-כיווני ורב שימושי: ספריה/ שידת אחסון ומסד למכשירי הפנאי בבית (סטריאו וכו')
שטח המטבח בו בעלת הבית מרבה לבלות, עוצב כך שייענה על צרכי האחסון ויעניק משטחי עבודה. המזווה בעל גב הזכוכית – הוא פיתרון עיצובי מעניין ויעיל. חדרי ההורים והילדים תוכננו בניקיון.
כך בכול הבית מתאפשרת זרימת אנרגיה חיובית ודינאמית.

בקישור הדמיות בתלת מימד ניתן לקבל תחושה כוללת של החלל החדש.